Vi är stolta över våra varumärken - noga utvalda av oss. Gemensamt för alla våra starka samarbetspartners är hög kvalité, design som ligger i framkant och produkter som ska hålla över tid - ja gärna hela livet.

Nedan finner du en kort beskrivning av våra främsta varumärken. Nedanför dem visas en mer översiktlig karta över fler av våra leverantörer.

 

 

 

Some description

Möbler sedan 1941!
Brunstads historia sträcker sig hela vägen tillbaka till 1941 då Hjalmar Brunstad började tillverka pinnstolar i en källarlokal. Hans son Helge Brunstad har med fast hand vidareutvecklat verksamheten under flera decennier och Brunstad har utvecklats till en av Norges ledande tillverkare av vardagsrumsmöbler. Tack vare gedigen erfarenhet, skickliga medarbetare, bra designer och fokus på kvalitet i alla led har Brunstad kunnat hålla en stadig kurs trots den skiftande marknaden.
 
Läcker och utpräglad design med fantastisk sittkomfort – det är några av de utmärkande egenskaperna hos Brunstads modeller. De vill att du ska överväldigas av deras möbler, design, komfort och användningen av kvalitetsmaterial. 
 
Mycket av framgångarna beror på ett framgångsrikt samarbete med de välrenommerade möbeldesignerna Arild Alnes och Helge Taraldsen, MNIL. De ligger bakom designen till de flesta av modellerna, bland annat bästsäljarna Delta, Julia, Stream och Sting.
 
Många av Brunstads medarbetare har gesällbrev och de är stolta över att upprätthålla den långa hantverkstraditionen. Förutom det träarbete, limning, lackning, sömnad och tapetserararbete som utförs i egen regi anlitar de också en rad lokala underleverantörer. Det gör att möblerna inte behöver transporteras långa sträckor, vilket är bra för miljön.

 

 

 

Some description

Det som, mer än något annat, kännetecknar traditionen hos Bröderna Anderssons är svensk kvalitet, småländskt hantverkskunnande och yrkestolthet. Att det är skillnad på möbler och möbler, det vet du när du upplevt möbler från denna leverantör.
 
Hemligheten bakom Bröderna Anderssons framgång ligger i de händer som varsamt och kunnigt hanterar och skapar deras uppskattade sittmöbler. Hela produktionskedjan hålls under eget tak, i Sverige! Från val av träslag via den egna produktionen av stommar, till det att den sista sömmen är på plats. Genom detta får de en unik överblick och möjlighet till full kontroll.
 
Bröderna Anderssons grundades 1914 och har därmed firat 100 år! Bra saker håller över tid.

 

 

Some description

 

DESIGNED FOR SLEEP COMFORT

Den 14:e februari 1947 etablerades Jensen Møbler. De första sex madrasserna var uppbyggda med tagel och bomullsvadd. Sedan dess är det naturligtvis mycket som har förändrats men en viktig komponent lever kvar, nämligen den starkt uttalade filosofin att det skall både synas och kännas att det är en äkta Jensenmadrass.

Jensen är idag en av Skandinaviens ledande madrasstillverkare. I Svelvik, vid Oslofjordens strand, tillverkas över 150.000 madrasser årligen. Det finns en känsla, stolthet och kunskap som ingen maskin i världen kan ersätta. Det är också den naturliga orsaken till att namnet Jensen har blivit ett begrepp både inom och utanför de nordiska gränserna.

 

 

  

Some description

Dansk design, dansk kvalité!

Hos Haslev möbelsnickeri designar och byggs det enkla, formstarka och funktionella möbler som passar till skandinaviska hem.

Traditionellt hantverk kombineras med nya tekniker i danska Haslev där leverantören har skapat möbler i över 60 år.

Trä spelar huvudrollen i möblerna - ett levande och föränderligt material. Endast de bästa delarna används och erfarna möbelsnickare arbetar med träet efter ritningar och idéer som erkända designers har tagit fram.

 

 

 

 

Some description

Skovby är ett danskt familjeföretag som funnits på marknaden sedan 1933. Grundaren och möbelsnickaren Thorvald Rasmussen skapade grunden för hållbara och funktionella möbler, en vision som än idag lever vidare. Den huvudsakliga anledningen till att Skovby har varit så framgångsrikt är innovativ funktionalitet. Möblerna har smarta funktioner som skapar plats och effektivitet i vardagen. Samtliga material som används synas noga för att leva upp till, inte minst, deras egna krav.

Företaget är 100% danskt, likaså designen. Möblerna är producerade av naturliga material, utvalda med hänsyn tagen till naturen, miljön och människan. 

 

 

 

Some description

Ekornes ASA är den största möbeltillverkaren i Norden och äger bl.a. varumärket Stressless®.
 
Stressless är ett av världens mest kända varumärken på möbelmarknaden. När Stressless kom ut på marknaden 1971 var det den första vilfåtöljen som utvecklats för att täcka den sittande kroppens behov av rörelse och stöd. Inte så konstigt att den blev känd som den bästa vilfåtöljen. Det är den fortfarande – 35 år senare. Anledningen är att de alltid har arbetat med komforten i fokus.
 
När de utrustar Stressless med en ny teknisk detalj, eller när gör något på ett nytt sätt, så är det för att det höjer komforten till en ännu högre nivå. Som The Innovators of Comfort tillåter de inga kompromisser – Stressless är inte rätt plats för innehållslösa nyheter eller lustiga påhitt. 
  
Titta efter Stressless-logon när du provar sittmöbler. Då vet du säkert att det är en original Stressless från The Innovators of Comfort™.

Belid - Made in Sweden since 1974
Bordbirger - Svensk tillverkning och design
Bröderna Anderssons - Småländskt möbelföretag
Brunstad - Morgondagens klassiker
Boknäs - Med respekt för traditionerna
Burhéns - Furniture for life
CS - Svensk design & tillverkning för ditt sovrum
Hans K - Furniture in time & Svensk design
Rowico - Established 1971
Hagagruppen - Möbler och inredning
Hjort Knudsen - Danish Design
Interstil - Scandinavian furniture & interior
Kleppe Möbelfabrik - Solid håndverk med lange tradisjoner
Stjärnbädden - Svensktillverkade sängar med Skandinavisk komfort - när den är som bäst
Mavis - Svensktillverkade kvalitetmöbler
Rge - Function meets form
New Line - Inspiration för alla hem
Sits - Comfortable life
Oscarssons Möbel - Design och tillverkning i Småland
Torkelson - VARDAGLIG KVALITET ATT TRIVAS MED  OCH LITA PÅ
Järnforsen - Från stock till färdig soffa, tillverkad i Sverige
Designa Furniture - Design och tillverkning i Danmark
A-grossisterna - heminredning
Artwood - Different ways of living
Actona - Designmöbler
Hasslev Møbelsnedkeri A/S- MØBLER I ELEGANT DESIGN OG DANSK KVALITET
Hammel Furniture - Hammel producerer møbler indenfor STORAGE - DINING - LIVING
Leather Master - tillverkar och säljer produkter för material- och möbelvård för möbler, bil-, buss-, husvagnsinredningar och mycket mer
Conform Collection - Designade kvalitets möbler
Stenexpo - Kvalité & Design soff- och matbord
Above Möbler - Sofas for every body
Tenzo - Excites your living
Tvilum - Living your way
Erelita - Prisvärda möbler
Matt-Bolaget - Mattor till bra pris
Hillerstorp - Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler.
Brafab - Efter 80 år i branschen vet vi hur man gör riktigt bra utemöbler.
StyleStation - Utemöbler med kvalitet!
Markslöjd - Belysning som passar alla.
Oriva - VI TROR PÅ GOD DESIGN FÖR SMARTA MÄNNISKOR
Cottex - satsar på storsäljande artiklar inom miljö- och hembelysning samt takfläktar.
Lyktan Bankeryd blir Pholc - Lampor sedan 1962
Svenska Hem - Med mer än 50 års kunskap inom möbler och inredning
Voice - Fina designade kvalitets möbler
Värnamo sängkläder - Sängtillbehör med kvalitet
Megaman - Ljuskällor
String - furniture
Scapa - Kvalitets möbler till bra pris
Rotala Pukkila - Äkta finskt hantverk
Herstal - Lampor
Watt & Veke - Moderna lampor som passar de flesta.
Skovby - Dansk design
BD - Möbler Hantverk som känns
"Lev med linne. Lev med attityd"
Inredning
Shepherd of Sweden - Natural sheepskin
Durum Mollis - Svenska handgjorda sängar
Stressless - fåtöljer och soffor
Bellus Furniture - It's not a sofa... it's a feeling...
Jensen - Designed for Sleep Comfort
Swedese