KLIPPAN YLLEFABRIK

Familjeföretaget Klippan Yllefabrik AB grundades 1879. Idag arbetar fjärde och femte generationen sida vid sida för att fortsätta utveckla företaget. Deras filosofi är att kombinera svensk design med dess långa tradition av textilt kunnande.

 

Klippan Yllefabrik har tagit fram en textilkollektion i samarbete med kända formgivare. Alla deras filtar och plädar tillverkas från grunden i sin egna fabrik. De använder alltid naturmaterial och väljer ekologiska alternativ i största möjliga mån.

 

Familjeföretaget Klippan Yllefabrik fick sitt startskott i och med att Jöns Petter Magnusson tog över ett litet ullspinneri i centrala Klippan år 1879. Verksamheten ökade stadigt år från år och bestod ända in på 1980-talet i att tillverka handvävnadsgarner och garner till möbeltyger. Under 1970-talet räknades Klippan Yllefabrik som Skandinaviens modernaste ullspinneri med ca 100 anställda.

 

I början på 1990-talet lades verksamheten succesivt om till att innefatta även färdiga hemtextilprodukter. För att klara produktionen köpte Klippan Yllefabrik ett spinneri och väveri i Lettland. Det helägda dotter-bolaget Klippan Saule står idag för produktionen av garner, plädar, filtar och ulltyger.

 

Här nedan finns en del av utbudet, se mer i butik samt på klippanyllefabrik.se

Klippan Yllefabrik